AUTO BILD Test de frânare a anvelopelor de vară 2024: O competiție strânsă între concurenți

Testul AUTO BILD al anvelopelor de vară din 2024 este în plină desfășurare, dezvăluind primele surprize și reafirmând peisajul competitiv al performanței anvelopelor. Testul din acest an implică 55 de concurenți în dimensiunea 205/55 R16, o alegere obișnuită pentru vehiculele din clasa compactă din Europa. În timp ce distanța de frânare pe suprafețe umede și uscate servește ca un parametru critic pentru selecția inițială, este esențial să ne amintim că acesta este doar un aspect al performanței anvelopelor. Verdictul final cu privire la cele mai bune anvelope va cuprinde o gamă mult mai largă de teste, asigurând o evaluare completă a capacităților fiecărei anvelope.

Într-o întorsătură surprinzătoare, rezultatele preliminare au evidențiat performanțe excepționale atât din partea mărcilor tradiționale, cât și a celor neașteptate. Anvelopa Continental a condus plutonul în runda de calificare, dar este urmată îndeaproape de Kumho Ecsta HS52, care a înregistrat rezultate remarcabile, demonstrând că performanța premium nu este exclusivă pentru mărcile premium. În mod similar, Vredestein Ultrac și Hankook Ventus Prime 4 și-au asigurat, de asemenea, primele locuri, Hankook continuându-și seria de performanțe puternice din ultimii ani, ceea ce sugerează că consumatorii au la dispoziție o gamă largă de opțiuni fiabile pe care să le ia în considerare.

Printre alte mențiuni notabile se numără Toyo Proxes Comfort, Falken Ziex ZE 310 Ecorun și Maxxis Premitra 5 HP5, toate asigurându-și locuri în primele locuri și trecând în runda finală. Aceste rezultate evidențiază un domeniu competitiv în care mărcile considerate în mod tradițional ca fiind non-premium sfidează status quo-ul, oferind alternative de înaltă calitate care merită luate în considerare, cel puțin în disciplinele legate de distanța de frânare.

Cele mai bune 20 de anvelope din runda de calificare au avansat în faza finală de testare, unde vor fi supuse unei evaluări și mai riguroase. Această testare cuprinzătoare va acoperi diverse aspecte, dincolo de distanțele de frânare, oferind o viziune holistică a performanței fiecărei anvelope în diverse condiții. Factori precum manevrabilitatea, confortul, durabilitatea și eficiența vor juca un rol crucial în determinarea celor mai bune anvelope pentru vara anului 2024.

Distanța de frânare, deși importantă, este doar o piesă din puzzle. Evaluările finale vor oferi o imagine mai completă a anvelopelor care oferă cel mai bun echilibru între siguranță, performanță și valoare, ajutând consumatorii să facă alegeri informate pentru vehiculele lor. Ar trebui să ne uităm la mai multe teste de vară pentru 2024 pentru a avea o imagine mai exactă a pieței.

Rezultatele ->