Autobild 2024 Final de test pentru anvelope de vară: Cele mai bune anvelope sunt cele care durează cel mai mult timp

Și iată că avem finalul marelui test al celor 55 de anvelope, pe care Auto Bild l-a început, ca de obicei, cu testul distanței de frânare pe uscat și pe ud. În acest an, a fost testată populara dimensiune 205/55 R16, așa cum am descris în articolul anterior. Această dimensiune este potrivită pentru VW Golf, printre multe alte mașini din această clasă.

Din această selecție, 20 de anvelope au avansat până la final și au fost testate foarte amănunțit și complet. Ca de fiecare dată, s-a demonstrat că testul distanței de frânare nu determină clasamentul final, dar poate oferi un indicator relativ fiabil al calității anvelopelor, deoarece rezultatele finale au fost foarte apropiate – 4 anvelope au obținut un calificativ “exemplar”, alte 12 au primit un calificativ “bun”, iar 4 un calificativ “satisfăcător”. Cea mai slabă performanță a fost anvelopa Vredestein Ultrac, recomandată condiționat, din cauza longevității sale foarte slabe – conform măsurătorilor efectuate de Auto Bild, aceasta rezistă doar 15.400 km, în timp ce cea mai performantă anvelopă Goodyear poate rezista de aproape 3 ori mai mult până la sfârșitul duratei de viață.

Goodyear Efficientgrip Performance 2

În general, însă, majoritatea anvelopelor nu au fost la înălțimea longevității lor – în special cele mai ieftine, în ciuda faptului că printre parametrii evaluați se numără durata de viață în comparație cu prețul, ceea ce ar trebui să favorizeze parțial anvelopele mai ieftine. Problemele legate de durata de viață au înrăutățit clasamentul pentru Falken, Hankook și Toyo, care, în rest, se numără printre cele mai bune anvelope în condiții de carosabil umed și uscat. Același lucru s-a întâmplat și cu Pirelli și Nexen, care au ajuns la coada clasamentului de start – Nexen are o durată de viață de doar 19.450 km, iar Pirelli de 24.900 km, însă acestea se numără printre cele mai scumpe anvelope din test.

În ceea ce privește caracteristicile de rulare, Maxxis Premitra HP5 a obținut cele mai slabe rezultate pe carosabil umed din cauza manevrabilității și siguranței, iar Uniroyal Rainsport 5 a avut, de asemenea, rezultate slabe pe uscat din cauza manevrabilității. În mod paradoxal, Dunlop Sport BluResponse, în ciuda performanțelor relativ slabe pe carosabil umed, compensează prin longevitatea sa.

Cu toate acestea, unele deficiențe în condiții de carosabil umed au fost constatate și la Goodyear Efficient Grip Performance 2, clasat pe locul 4, care a primit calificativul “Eco master”, recunoscând pe deplin longevitatea menționată mai sus. Chiar și așa, nu este alegerea pentru cei care prioritizează caracteristicile de condus mai presus de toate. Acest lucru subliniază necesitatea de a evalua testele în funcție de nevoile fiecăruia, lucru la care comparatorul nostru vă ajută, permițându-vă să comparați nu numai caracteristicile de conducere, ci și prețul actual, inclusiv ofertele speciale.

Rezultatele complete pot fi găsite aici ->

Testul original de frânare aici ->