Bridgestone Blizzak LM-005 a câștigat testul ACE/ARBÖ/GTÜ din acest an datorită performanțelor sale excelente pe carosabil umed.

În timp ce temperaturile de afară pot sugera că vara este încă în aer, în calendar suntem la sfârșitul lunii septembrie. Iar asta înseamnă un singur lucru: în câteva săptămâni vom trece la anvelope de iarnă. Poate din cauza vremii peste medie, am avut doar primul test de iarnă din acest an, dar chiar și acesta vă va da un indiciu cu privire la ceea ce merită să montați în această iarnă.

O singură noutate, în rest modele premium dovedite

La prima vedere, acest sezon nu aduce prea multe noutăți. Cea mai interesantă este, probabil, introducerea Nokian Snowproof 2, care înlocuiește prima generație, destul de populară printre șoferi. Dar să aruncăm mai întâi o privire la parametrii testului de astăzi. Organizația de testare este o asociație formată din trei cluburi auto – Auto Club Europa din Germania, ARBÖ din Austria și GTÜ, care este echivalentul german al unei stații de inspecție auto. Pentru testul din acest an, aceste organizații au ales dimensiunea 235/55 R18, pe care au montat-o pe actuala generație VW Tiguan. Cu toate acestea, această dimensiune se regăsește, de asemenea, pe un număr mare de SUV-uri, atât în cadrul Grupului VW, cât și în afara acestuia. Au luat apoi 10 modele actuale de anvelope pentru test. Totuși, am o mică critică la adresa alegerii lor: practic sunt listate doar anvelopele premium, iar apoi cele lowcost necunoscute . Lipsesc cu desăvârșire anvelopele din gama medie – Kleber, Firestone, Semperit și altele. Singurul reprezentant parțial al segmentului de clasă medie este noua anvelopă Nokian. Bineînțeles, nu se putea aștepta ca anvelopele low-cost menționate să fie altceva decât nerecomandate. Și așa a fost: mărcile Austone și Fortuna nu au fost recomandate, iar cea de-a treia lowcost de la Sailun a fost recomandată condiționat. Cu toate acestea, este foarte slabă pe ud.

Doar o singură anvelopă a primit calificativul “foarte recomandat”

Dar să ne uităm în sfârșit la rezultate. Având în vedere anvelopele menționate, toate celelalte anvelope au fost recomandate și, după cum spune chiar testerul, nu au existat diferențe majore între ele pe zăpadă. Așadar, decizia a fost luată mai ales pe ud, care este practic cea mai dificilă disciplină pentru anvelopele de iarnă. Și aici Bridgestone Blizzak LM-005 a obținut cele mai bune rezultate, datorită scorurilor aproape perfecte în ambele discipline de aquaplaning. La mică distanță, cu 3 puncte, s-a situat Hankook icept X evo3. Cu toate acestea, a pierdut practic aceste trei puncte la zgomot și rezistență la rulare, factori care nu afectează manevrabilitatea. Hankook are o politică de prețuri foarte avantajoasă, așa că locul al doilea este o veste foarte bună pentru șoferii economi care nu vor să facă compromisuri în privința calității. Doar Michelin și Continental au trebuit să se mulțumească cu locurile trei și patru, unde Hankook i-a întrecut de puțin, și încă o dată, pe ud. Cu toate acestea, Michelin și Conti oferă tocmai zgomotul și rezistența la rulare mai scăzute pe care Hankook nu le poate oferi. Trebuie remarcat faptul că testul nu a testat kilometrajul anvelopelor, o disciplină în care Michelin va fi foarte puternică, și care ar fi amestecat probabil rezultatele. Urmează noua anvelopă de la Nokian, a cărei clasare este un succes. Dar multe depind de preț, care va fi probabil doar puțin mai mic decât cel al lui Hankook. Cu toate acestea, dacă este mai ieftin în toate dimensiunile, merită cu siguranță luat în considerare.

Și apoi mai rămân doar Goodyear și Pirelli. În cazul Goodyear, acesta este primul test în care vedem această anvelopă într-o variantă de SUV și, deși anvelopa este recomandată în test, raportul preț/performanță nu iese atât de bine. Practic, același rezultat a fost obținut de Pirelli, care poate fi recomandată dacă se comportă bine în dimensiunea ta. În caz contrar, există alternative mai bune.

Rezultatele complete ale testului aici.