Noile modele de anvelope de vară pentru 2024: pot fi combinate rezistența scăzută la rulare și manevrabilitatea bună?

A venit din nou sezonul de vară și, odată cu el, a sosit momentul să trecem din nou de la anvelopele de iarnă la cele de vară. Iar dacă vă întrebați ce anvelope să alegeți, analiza noastră a celor mai recente anvelope de pe piață s-ar putea să vă fie de folos.

Marea noutate de anul trecut

Voi începe prin a face un rezumat al anului trecut, pentru că au fost introduse o mulțime de anvelope noi mult așteptate, care ar trebui să primească multă atenție în testele din 2024. Am avut parte de Continental SportContact 7, anvelopa supremă de performanță în viața de zi cu zi, care a câștigat 7 din cele 8 teste în care a fost prezentată, de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6, care oferă calități foarte asemănătoare la un preț mai bun și în dimensiuni ușor diferite. În același segment avem și Michelin Pilot Sport 5, dar puțin mai axat pe performanțe pe carosabil umed și durabilitate. Dacă sunteți în căutarea unei anvelope de performanță premium, una dintre aceste trei anvelope ar trebui să fie cu siguranță pe radarul dumneavoastră. Am scris un articol despre testele de anul trecut aici.

Eco și sustenabilitate sunt cuvintele cheie pentru 2024

Așa cum anul trecut am primit cele mai multe știri despre performanță, cele de anul acesta sunt în mare parte orientate spre eco și EV. Cea mai mare noutate este Continental EcoContact 7, care înlocuiește al 6-lea model, introdus în 2020. Prin introducerea acestei anvelope, Continental arată că nu va introduce o denumire specială pentru produsele sale EV, așa cum fac unii dintre competitori, deoarece probabil că acestea vor deveni standard în cele din urmă. Nu avem încă niciun test, dar din ceea ce spune Continental despre anvelopă, principalul obiectiv este rezistența la rulare și economiile de combustibil care vin odată cu aceasta. Acest lucru are mult sens pe măsură ce vehiculele electrice se răspândesc tot mai mult, iar autonomia este principala preocupare, dar, de asemenea, în condițiile în care mașinile cu motorină cu ardere internă care se vând în prezent trebuie să aibă cele mai mici emisii posibile, lucru la care anvelopele ajută foarte mult. De asemenea, accentul se pune pe zgomot, care este redus de Continental prin îngustarea spațiilor din banda de rulare. Dacă anvelopa va avea umplutură de spumă ca și concurenții săi în toate dimensiunile, nu a fost încă dezvăluit. De asemenea, Continental a abordat problema legată de faptul că anvelopa are calități diferite în dimensiuni diferite și a acordat o atenție deosebită elaborării fiecărei variante în parte. Va exista chiar și o versiune specială “S”, care sugerează utilizarea sa pentru vehiculele electrice mai sportive care necesită o manevrabilitate mai bună.

Continental a mai introdus un alt model nou, UltraContact NXT, care este destul de specific; 65% din el este fabricat din materiale reciclate. Principalul său obiectiv este sustenabilitatea, păstrând în același timp standardul ridicat de performanță pe care îl au anvelopele Continental. Anvelopa are toate calificativele A pe etichetele UE și a câștigat deja International Design Award 2023, așa că așteptăm cu nerăbdare testele acestei anvelope din noua eră.

Dar să revenim la segmentul anvelopelor ecologice de ultimă generație – este nou, dar deja se umple de concurență. Una dintre ele este Hankook iON Evo și ION Evo SUV, care a primit mult credit fiind anvelopa OEM pentru noul Tesla Model 3 Highland, fiind un mare contribuitor la autonomia extinsă pe care o oferă noul model. Sper să putem obține o comparație directă a noilor anvelope, deoarece va fi foarte interesant de văzut care dintre ele oferă cea mai mare autonomie, păstrând în același timp ținuta de drum sportivă. Există, de asemenea, o nouă opțiune de buget, Falken e.Ziex, care a obținut un frumos loc 4 în testul 2023 Automotorsport pentru că reprezintă un echilibru frumos între rezistența mai mică la rulare și siguranță, în timp ce direcția “leneșă” a fost criticată, și un Pirelli Scorpion Elect , care este puțin prea “eco”, judecat după rezultatele aceluiași test. La jumătatea distanței dintre anvelopele EV și cele obișnuite se află Bridgestone Turanza 6, care, de asemenea, a decis să nu facă anvelope specifice EV – în schimb, a optimizat gama actuală. În timp ce Turanza 6 este o anvelopă bună pentru toate tipurile de anvelope, aș sugera-o doar atunci când prețul este mai mic decât al altor concurenți premium, cum ar fi Conti PremiumContact 7 sau Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6.

De asemenea, au fost prezentate o serie de anvelope obișnuite – există Vredestein Ultrac Pro, o nouă anvelopă UHP de la producătorul olandez, care promite o performanță excelentă la un preț accesibil și care urmează să fie testată, Firestone Firehawk Sport, care a fost deja testată și este o anvelopă sportivă foarte bună și accesibilă sau Yokohama Advan Sport V107, care a primit calificativul “Cea mai bună pentru circuit” de la TyreReviews.com.

Rezumat

Deci, ce să cumpărați pentru noul sezon estival? Mai mult ca oricând, depinde de prioritățile dumneavoastră – pe de o parte, există anvelope tradiționale de performanță, iar pe de altă parte, există anvelope axate în principal pe ecologie, care, datorită tehnologiilor mai noi, au ajuns la o stare în care sunt sigure, dar care pur și simplu nu oferă bucuria de a conduce la fel de mult ca anvelopele de performanță. Și apoi, există o mulțime de anvelope undeva la mijloc – totul depinde de modul în care vă folosiți mașina și de ceea ce așteptați de la condus.