Testele pentru anvelopele de iarnă pentru 2023, rezumate – care sunt cele mai bune anvelope?

Introducere la testele de anvelope de iarnă 2023


Odată cu venirea iernii, asigurarea unui condus în siguranță este crucială. Și ce joacă un rol semnificativ în această siguranță? Anvelopele potrivite. În acest articol, ne vom scufunda în cele mai bune teste de anvelope de iarnă din 2023 și vă vom ghida în alegerea celei mai bune. Am adunat câteva dintre rezultatele testelor din acest an, așa că haideți să explorăm alegerile de top pentru vehiculul dvs. în acest sezon.

Recomandare de top: Michelin Pilot Alpin 5


Și să începem direct de la cel mai bun – anvelopele Michelin, în special Pilot Alpin 5, sunt greu de învins. Este cu noi din 2020 și a trecut prin 11 teste în total, câștigând 6 dintre ele și clasându-se în primele trei locuri în aproape toate celelalte teste.

Puncte tari și puncte slabe


Punctele forte ale anvelopei includ o dinamică excepțională de condus pe uscat, performanțe de conducere și de frânare de neegalat pe zăpadă, un răspuns precis și sportiv al direcției și un nivel ridicat de confort pe drumuri uscate și umede. Dacă ar fi să găsim puncte slabe, acestea ar fi prețul ridicat, rezistența medie la rulare și o rezistență ceva mai slabă la aquaplaning. cu toate acestea, performanțele sale de neegalat pe zăpadă și caracteristicile generale de manevrabilitate echilibrată nu numai că o fac prima alegere pe piața anvelopelor de iarnă, ci și o opțiune de referință pentru condusul sportiv pe timp de iarnă.

Dimensiuni și variante


Este oferită în dimensiuni de la 16″ la 23″, dar cele mai multe variante se găsesc în R19″, astfel încât este mai potrivită pentru mașinile de clasă medie și superioară și pentru mașinile sport. Are și o variantă specială pentru SUV-uri, Pilot Alpin 5 SUV, care are aceleași caracteristici.

Alternativă pentru mașinile compacte: Michelin Alpin 6


Dacă eram în căutarea unei anvelope pentru mașini mai compacte și mai puțin sportive, există a doua noastră recomandare, și anume Michelin Alpin 6. Aceasta se află pe piață încă din 2018 și se axează în principal pe rezistență îndelungată, rezistență scăzută la rulare și consum de combustibil, ceea ce o predispune la evaluări foarte bune, mai ales în testele ADAC, care acordă o pondere mare acestor caracteristici. Desigur, oferă și performanțe foarte echilibrate pe șosea, dar cu un răspuns mai slab al direcției decât cel al modelului sportiv Pilot Alpin. Are unele slăbiciuni minore în ceea ce privește aquaplanarea laterală și manevrabilitatea pe carosabil umed, dar în afară de acestea, este o anvelopă de iarnă foarte echilibrată și durabilă. este disponibilă în dimensiunile R15 până la R20.

Mult-așteptata: Goodyear Ultra Grip Performance 3


Trecând mai departe, Goodyear Ultra Grip Performance 3 este cea mai mare noutate din acest an. Din punct de vedere istoric, această linie de modele s-a clasat în mod constant printre cele mai bune anvelope de iarnă, ceea ce creează așteptări mari pentru cea mai recentă iterație. Să începem cu ceea ce spune Goodyear despre noua sa anvelopă și apoi vom arunca o privire asupra testelor și vom vedea dacă acestea o dovedesc. Pornind de la moștenirea sa, UltraGrip Performance 3 a fost creată pentru a se adresa vehiculelor mai mari și mai puternice de astăzi, inclusiv SUV-urilor și EV-urilor. Goodyear și-a eficientizat oferta prin introducerea acestei anvelope ca succesor direct atât al modelului UltraGrip 9+, cât și al UltraGrip Performance+.

Disponibilitatea dimensiunilor


Acum, este disponibilă într-o gamă impresionantă de 94 de variante de dimensiuni. Anvelopa dispune de caracteristici precum tehnologia Snow Protect pentru o tracțiune sporită și tehnologia Wet Grip+ pentru a face față aquaplaning-ului. În plus, se presupune că este optimizată pentru vehiculele electrice, cu atribute precum rezistența redusă la rulare și capacități îmbunătățite de anulare a zgomotului.

Caracteristici și variații de dimensiuni


Și acum testele. Autobild confirmă caracteristicile sale echilibrate, cu capacități excelente pe timp de iarnă, durabilitate impresionantă, distanțe scurte de frânare și confort. Cu toate acestea, subliniază rezistența crescută la rulare, despre care Goodyear susține că a fost îmbunătățită. TyreReviews.com îi laudă apoi performanțele pe uscat, aderența pe carosabil umed și pe zăpadă, numind-o o anvelopă cu compromisuri minime. În special, evidențiază confortul excelent al anvelopei, dar remarcă și rezistența mai mare la rulare.

Un concurent premium: Continental TS870P


În continuare, avem Continental TS870P, o altă anvelopă premium cu o mare moștenire în materie de anvelope de iarnă care, la fel ca și candidații anteriori, are într-adevăr puține lucruri de reproșat. Este cel mai des lăudată pentru performanțele sale excelente pe zăpadă, distanțele scurte de frânare pe toate suprafețele și răspunsul excelent al direcției. De asemenea, are o rezistență scăzută la rulare și un confort ridicat, inclusiv un nivel scăzut de zgomot. În schimb, este criticat pentru prețul său și durabilitatea mai scăzută, acesta fiind principalul motiv pentru care s-a clasat pe locul al treilea, după Michelin Pilot Alpin 6 și GoodYear UltraGrip Performance 3, în testul Autobild din acest an. Este disponibil în dimensiuni de la R16 la R22. Pentru vehiculele mai compacte, există varianta TS870, care este mai puțin sportivă și se concentrează mai mult pe rezistența la rulare și durabilitate, dar are totuși un echilibru excelent între zăpadă, uscat și umed – acesta este motivul pentru care a câștigat testul Autoexpress și ADAC din acest an.

Un concurent rezistent: Dunlop Winter Sport 5


Trecând mai departe, avem Dunlop Winter Sport 5, care este destul de interesant prin faptul că anvelopa este deja destul de veche – a fost introdusă pentru prima dată în 2015. În testele din jurul anului 2020, obsolescența modelului benzii de rulare a fost destul de evidentă și nu s-a descurcat prea bine în teste, dar a revenit din nou în top în testele de anul acesta și de anul trecut, câștigând chiar testul ADAC 2023 în dimensiunea 205/60 R16.


Dunlop Winter Sport 5 este în general considerată o anvelopă echilibrată, cu performanțe excelente în condiții de zăpadă și un kilometraj ridicat. Oferă o economie bună de combustibil și este fiabilă pe drumuri uscate. Performanța pe teren umed și nivelurile mai ridicate de zgomot sunt adesea citate ca puncte slabe. Prețul nu se numără printre cele mai mici, dar acest lucru este compensat de durata de viață lungă și de optimizările de economisire a combustibilului.

Alegeri cu buget redus: Hankook Winter Icept Series


Și nu putem omite alegerile accesibile, începând cu Hankook, care acum este considerată o anvelopă premium, dar prețul este încă puțin mai mic. Există două modele Hankook Winter Icept care au fost dovedite și recomandate în testele din acest an – RS3 și evo3. RS3 pornește de la roți de 14 inch și merge până la roți de 17 inch, în timp ce evo 3 continuă de la 17 inch până la 22.

Puncte forte ale performanțelor


Hankook Winter icept RS3 a fost lăudat pentru performanțele sale pe carosabil umed, pentru siguranța pe timp de iarnă și pentru eficiența consumului de combustibil datorită caracterului său ușor. Oferă o siguranță puternică în diferite condiții de drum și excelează pe suprafețe umede și de iarnă, cu rezerve bune de aquaplaning și frânare eficientă. Cu toate acestea, prezintă o ușoară imprecizie pe drumuri uscate, iar unele teste au evidențiat un consum anticipat de kilometri sub medie și un nivel ridicat de zgomot interior.

Disponibilitatea dimensiunilor și variantele


Winter icept evo3 evo3 W330 se laudă cu calități de iarnă lăudabile, tracțiune și manevrabilitate excelente pe zăpadă, frânare bună pe carosabil umed și rezistență solidă la aquaplaning. Cu toate acestea, printre dezavantajele sale se numără kilometrajul mediu și frânarea prelungită pe uscat.

Expertul în zăpadă cu costuri reduse

Trecând la modele și mai ieftine, cel mai bun performer din acest an, până în prezent, în cadrul testelor, este BFGoodrich g-Force Winter 2, care este un model soră a lui Kleber Krisalp HP3. După cum s-a demonstrat în multe dintre cele aproape 20 de teste, acesta poate bate chiar și modelele premium pe zăpadă, motiv pentru care tinde să obțină un scor atât de pozitiv în teste. Dar, bineînțeles, oferă, de asemenea, evaluări satisfăcătoare pe alte suprafețe. Manevrabilitatea pe carosabil umed și distanța de frânare pe uscat sunt punctele slabe cel mai des citate.

Cel mai bun la una, penultimul la alta – de ce?

Un fenomen destul de interesant este reprezentat de Bridgestone Blizzak LM005. Acesta a câștigat 2 teste în acest an (TyreReviews.com și ACE), dar apoi a ocupat locul 15 din 16 la testul ADAC.

Abordarea de testare a ADAC se deosebește de altele. Sistemul lor de clasificare se concentrează în special pe cea mai slabă performanță a unei anvelope într-o categorie. Acest lucru este inspirat de zicala “un lanț este la fel de puternic ca și cea mai slabă verigă a sa”. Astfel, în timp ce alte organizații de testare au ponderi stabilite pentru fiecare criteriu, ADAC permite ca cel mai slab rezultat dintr-o categorie să influențeze puternic ratingul general. Ca urmare, anvelopele pot obține scoruri foarte diferite în cadrul unor teste variate.

Această disparitate a fost evidentă în testul recent al ADAC pentru dimensiunea 225/45 R17. În special, ADAC este printre puținele care măsoară distanța de frânare pe gheață. Din nefericire, anvelopa Bridgestone a avut performanțe scăzute în acest domeniu, ceea ce a avut un impact semnificativ asupra ratingului său general pe zăpadă. Urmând principiul ADAC al “verigii cele mai slabe”, această performanță slabă pe zăpadă a cântărit mult în scorul total, constituind 70% din nota finală.

Acestea fiind spuse, Bridgestone Blizzak LM-005 este frecvent lăudat pentru performanța sa pe drumuri umede și este adesea considerat cel mai bun din test în condiții de carosabil umed. Acest lucru cuprinde frânarea, manevrabilitatea, virajele și rezistența la aquaplaning. Dacă acordați prioritate unei performanțe excepționale pe carosabil umed și puteți face un ușor compromis în ceea ce privește performanța pe zăpadă și durata de viață a benzii de rulare, Bridgestone ar putea fi alegerea potrivită pentru dumneavoastră.

Și asta ne aduce la sfârșitul articolului de astăzi. Mai sunt încă câteva teste care vor urma în acest an, dar dacă doriți să găsiți cele mai bune și mai accesibile anvelope pe dimensiunea dumneavoastră, le puteți găsi pe site-ul nostru, unde comparăm atât prețul, inclusiv între magazinele electronice, cât mai ales caracteristicile de rulare ale anvelopelor, astfel încât vă putem garanta că vă vom găsi cea mai bună ofertă.